Muscovadogrillad lax med jordgubbssallad

Muscovadogrillad lax

För 4 personer

700 g              färsk lax med skinn

2 ½ msk         mörkt muscovadosocker (eller brun farin)

1 msk              flingsalt

2 tsk                malen spiskummin

2 tsk                malen koriander

1 krm              malen chilipeppar

1 krm              nymalen svartpeppar

 

1.     Bena ur laxen med en pincett. Låt skinnet sitta kvar. Skär laxen i 4 portionsbitar.

2.     Blanda socker, salt och kryddor. Klappa in blandningen på ovansidan av laxbitarna.

3.     Grilla med skinnsidan ner först, ca 4 minuter. Vänd, lägg på lock och grilla försiktigt i ett par minuter på den andra sidan. Laxen får gärna ha en lite rå kärna i mitten.

 

Servera med jordgubbsallad och potatis.

 

Jordgubbssallad

 

För 4 personer

250 g              jordgubbar

150 g              babyspenat

½                    rödlök

1 dl                 kalamataoliver

100 g              fetaost

flingsalt, nymalen svartpeppar

3 msk              kallpressad raps- eller olivolja

1 msk hallonbalsamvinäger (eller vanlig balsamvinäger)

 

1.     Skölj och snoppa jordgubbarna och skär dem i skivor.

2.     Skölj och torka spenaten.

3.     Skala och strimla rödlöken fint.

4.     Blanda allt i en skål med oliver och smulad fetaost. Tillsätt 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar.

5.     Vispa ihop rapsolja med hallonbalsamvinäger Häll över salladen och blanda noggrant. Servera genast till laxen, gärna med en bit bröd.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0