Dubbelmarinerad oxfilé

 
 
 
500 g oxfilé (tycker jag är snålt för fyra pers, för det är gott och man äter mycket)

Marinad 1                                       Marinad 2
2 msk    soja                                    ½ dl     vitvinsvinäger
1 msk    hoisinsås                            ½ dl     vatten
½ tsk     salt                                      2 dl     olja
2msk     olja                                      1 tsk    salt
1 tsk      socker                                 ½ tsk   väl stött svartpeppar
                                                         1           pressad vitlöksklyfta
                                                         ½ dl      finhackad persilja (slätbladig är god!)
                                                         2 msk   avrunnen kapris

Blanda samman ingredienserna till marinad 1.
Lägg filén i en tät plastpåse och slå över marinaden. Marinera i ca 3 timmar, vänd då och då.
Sätt ugnen på 175°.
Lägg filén på galler i en långpanna, stick in en köttermometer i tjockaste delen och stek köttet tills termometern visar 65°, ca 40 minuter.
OBS var inte rädd för att köttet verkar rött, det blir bra med marinad 2. Mkt viktigt att inte ha köttet för länge i ugnen.
Vänd filén en gång under stekningen. Svep in filén i folie och låt svalna.
Blanda samman marinad 2.
När filén kallnat, skivas den i ½ cm tunna skivor. Inte tjockare, gott när det är tunna skivor.
Lägg skivorna i en skål och slå över marinad 2. Ställ kallt. Marinera filén i 4 timmar. Ös köttet ett par gånger.
Vid serveringen tas skivorna ur marinaden, men de ska inte torkas av.
Servera skivorna kalla med nybakad potatis och vitlökssmör samt en god fräsch sallad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0