Mandelkaka med äpplen
125 g smör
1 dl socker
2 ägg
2,5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 dl mandel, skållad, skalad och finhackad
3 st bittermandlar, skållad, skalad och riven
1 msk Amaretto, ev
½ dl crème fraiche
½ dl finmalen mandel till formen
Mandelfyllning
3 äpplen, skalade och klyftade
3 ägg
1 dl socker
1 dl sötmandel, skalad, skållad och finhackad
1,5 dl crème fraiche
Ugn 200 grader.
Rör smör och socker pösigt, tillsätt äggen ett i taget under omrörning. Blanda mjöl, bakpulver och mandel. Rör ned blandningen i äggsmeten tillsammans med crème fraichen. Klicka ner smeten i en form med diameter 24 cm och löstagbar botten. Lägg i äpplen, tryck ner äppelklyftorna.
Vispa ägg och socker pösigt, rör ned mandel och crème fraiche. Häll smeten över äpplena.
Grädda i nedre delen av ugnen i 40 min.
1 dl socker
2 ägg
2,5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 dl mandel, skållad, skalad och finhackad
3 st bittermandlar, skållad, skalad och riven
1 msk Amaretto, ev
½ dl crème fraiche
½ dl finmalen mandel till formen
Mandelfyllning
3 äpplen, skalade och klyftade
3 ägg
1 dl socker
1 dl sötmandel, skalad, skållad och finhackad
1,5 dl crème fraiche
Ugn 200 grader.
Rör smör och socker pösigt, tillsätt äggen ett i taget under omrörning. Blanda mjöl, bakpulver och mandel. Rör ned blandningen i äggsmeten tillsammans med crème fraichen. Klicka ner smeten i en form med diameter 24 cm och löstagbar botten. Lägg i äpplen, tryck ner äppelklyftorna.
Vispa ägg och socker pösigt, rör ned mandel och crème fraiche. Häll smeten över äpplena.
Grädda i nedre delen av ugnen i 40 min.

Kommentarer
Trackback