Freds goda matbröd

 
1 pkt jäst
1 tsk salt, drygt
1 dl linfrö
1 dl solroskärnor
4 st fikon
2 nävar mandel
60 ml sirap
1 dl filmjölk
5 dl fingervarmt vatten
12,5 dl mjöl

Grovhacka mandel och fikon. Lös upp jästen i en del av vattnet. Blanda alla ingredienser väl. Låt jäsa till dubbel storlek, jag brukar låta det jäsa ca en timme. Häll degen i två avlånga bakformar som oljats, de röda från Ikea är bra. Häll på lite solrosfrön som dekoration. Låt jäsa 35 minuter i formarna, Grädda ca 30 minuter i 200 grader. OBS prova er fram, för ugnarna är så olika. Lycka till!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0