Babsans kycklingfilé

 
Det här är riktigt gott. Jag glömde ta fram såsen och det var en miss, för den är jättegod. Mormor tyckte också att det var jättegott än fast det var mkt vitlök i allt/mamma Lena

Antal portioner: 4

Färdigt på: 45 min

Ingredienser

Marinad

3-4 st vitlöksklyftor 
0.5 dl rapsolja 
Salt, efter smak 
3 krm svartpeppar

 
Kyckling

4 st kycklingfiléer 
flingsalt 
En skvätt olja 
1 dl oliver, svarta 
5-6 st soltorkade tomater 
5 kvistar basilika med skaft 
150 g fetaost 
250 g mozzarella 
2 st vitlöksklyftor 


Sås

3 dl crème fraiche 
0.5 tsk salt 
1.5 krm svartpeppar 
1 tsk majonnäs 
2 st vitlöksklyftor 
1 msk honung 


Pasta

coctailtomater 
färsk ruccola 
basilika 
pasta 

 

Gör så här

1. Marinad
Blanda hackade vitlöksklyftor, salt, peppar och rapsolja och marinera kycklingen i blandningen.

2. Kyckling
Ugnstek kycklingen tills den är nästintill färdig, cirka 20-25 minuter.

3. Skär upp och blanda övriga ingredienser i en bunke.

4. Skär kycklingen, lägg i en form och häll över blandningen.

5. Gratinera mitt i ugnen på 200 grader tills det att osten blivit gyllenbrun, cirka 15-20 minuter.

6. Sås
Blanda crème fraiche, 2 st pressade vitlöksklyftor, 1 msk honung, majonnäsen, salt och svartpeppar och vispa med elvisp.

7. Pasta
Koka upp pastavatten med salt.

8. Koka pastan al dente.

9. Häll av vattnen och blanda ner ruccola, rostade pinjenötter och halverade coctailtomater.

10. Lägg upp på allt på en tallrik och garnera med ett blad basilika.

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0