Asiatiska kycklingspett

4 pers
4 kycklingfileér
 
Till marinaden:
2 msk rapsolja
4 msk limejuice
1 pressad vitlöksklyfta
salt och peppar
 
Till såsen:
1 msk röd currypasta+ 1/2 msk rapsolja
3 dl kokosmjölk
1 tsk fisksås (ersätter salt)
4 msk jordnötssmör
1 tsk strösocker
 
Skär kycklingfiléerna i långa strimlor, 3-4 strimlor per filé brukar vara lagom.
Trä upp köttet på blötlagda grilspett av trä. Blanda och pensla kycklingen med marinad. Låt köttet dra ett par timmar i kylskåp.
 
Förbered såsen. Lägg en matsked currypasta och en halv matsked olja i en kastrull. Låt kryddan dra på mkt låg värme i ett par minuter.
Tillsätt kokosmjölk, fisksås, jodnötssmör och socker. Rör om och låt allt bli varmt men inte mer.
 
Grilla kycklingen 2-3 minuter på vardera sidan, Det går bra att göra i ugnen också.
 
Bjud jordnöts- och kokossåsen till. Ris och blandad sallad är bästa tillbehören.
 

Lax med hjortronsalsa och potatismos

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lax
4 bitar lax
2 baconskivor runt varje bit
Salt och citronpeppar
Ugn 200 grader

Potatismuffins
Potatismos med palsternacka
Riv Västerbottensost och blanda i.
Fyll muffinsformar och gratinera

Hjortronsalsa
2 dl hjortronsylt
1/2 finhackad röd chili
1 lime-rivet skal och saft
1/2 kruka koriander, men jag tog persilja, inte krusbladig

Riktigt gott måste jag säga

RSS 2.0