Frasig kyckling med bönsalsa
Tid ca 30 min, det är alltså snabb mat eller snabbmat.
Kycklingen blir extra frasig med japanskt ströbröd blandat med ost. Salsan är god att servera både varm och kall.
Till 4 pers, men om Chris eller Lucas ska äta, räcker det nog bara till 2 pers.
500 g kycklingfilé, skivad
1½ dl panko ströbröd
1½ dl riven cheddar, men jag tog Västerbottensost
1 ägg, uppvispat
1 burk stora vita bönor (400 g)
1 burk körsbärstomater (400 g)
1 kruka basilika, men jag tog 1 msk torkad basilika
200 g bröd, men jag hade inget
olivolja och salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda panko och ost.
Krydda kycklingen med 1 tsk salt.
Vänd kycklingen i ägg och sedan i panko-ostblandningen.
Lägg kycklingbitarna på en plåt med bakplåtspapper.
Ungsstek mitt i ugnen i ca 15 min tills bitarna fått fin färg.
Skölj bönorna i kallt vatten.
Blanda dem med tomater, basilika och 3 msk olja.
Krydda med 2 krm salt.
Servera med kyckling och bröd.
Det blev jättegott Lucas, trots att det är med bönor!
Låter bra :) jag tror jg lagar det nu till helgen.