Fisk under sprött täcke med rotsaksmos

Det här behövs för 4 portioner

Fisk under täcke

500 g fiskfilé, går bra med torsk eller lax
½ msk pressad citron
½ gul lök
1 dl ströbröd
1½ tsk rivet citronskal
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk hackad persilja
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
ca 50 g kylskåpskallt smör

Rotsaksmos

500 g potatis
300 g morötter, 3-4 st
1 bit rotselleri ca 250 g
½-1 dl mjölk
1 msk smör
½ tsk salt
1 krm vitpeppar

Tillbehör
Citronklyftor och persilja

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Lägg fisken i en smord ugnssäker form. Häll över citronsaften.
3. Skala och finhacka löken och blanda med ströbröd, citronskal, pressad vitlök och persilja. Smaka av med salt.
4. Strö blandningen över fisken. Hyvla smöret med en osthyvel så att blandningen täcks med smör. Tillaga fisken i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Täck ev formen med folie mot slutet av tillagningen om den får för mycket färg.
5. Rotsaksmoset: Ansa och skala rotsakerna. Skär dem i mindre bitar och koka dem i lättsaltat vatten tills de blir mjuka. Låt rotsakerna ånga av innan de mixas med mjölk och smör till lagom konsisten. Smaka av med salt och peppar.
6. Servera fisken med rotsaksmos och citronklyfta. Garnera med persilja.
7. Ät och njut, faktiskt urgott.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0